30 éves a Sano Magyarország

A Sano – Modern Takarmányozás Kft. idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A német Sano leányvállalataként 1994-ben alapított vállalkozás egy kis székesfehérvári kereskedelmi irodából fejlődött Magyarország egyik meghatározó premix-, koncentrátum- és takarmánykiegészítő gyártójává.

Már az első években megtörtént az értékesítői és kereskedői hálózat kiépítése. A Sano kiváló minőségű termékei országszerte elérhetővé váltak a nagyüzemek és a kistermelők számára is.

A kezdetekben kizárólag import ásványi és tejpótló takarmányt forgalmazott a cég szarvasmarha-, sertés- és baromfitartók részére. A magyar piaci igényekre reagálva indult el a koncentrátumok forgalmazása a 2000-es évek elején.  A Protamino termékcsalád sikere azóta is töretlen, a mai napig több ezer termelő használja haszonállatai takarmányozásához a Piggi, Premium, Fino vagy a QQRQ termékeket.

2007-ben a Sano Magyarország története legjelentősebb állomásához érkezett: megépült a hazai takarmánykeverő üzem Csémen. A modern gyáregység régiós központként szolgál és a magyar piac mellett termékekkel látja el Romániát, Szlovákiát és Bulgáriát. A csúcsteljesítmény biztosítása érdekében az üzemet folyamatosan fejlesztjük. Nem csak a technológia fejlődött, hanem a gyártó- és raktárkapacitás is több lépésben bővült a gyárban.

Néhány évvel később, 2009-ben a Sano belépett a takarmánykeverő, -kiosztó kocsik piacára. A német SILOKING önjáró és vontatott TMR kocsik kizárólagos magyarországi forgalmazója és szervize lett a vállalat. Mára több száz eladott gép dolgozik hazánkban.

A Sano 2019-ben megalapította magyarországi kutatás-fejlesztési központját, a Sano Agrar Institutot, hogy a nemzetközi cégcsoport számára végezzen oktatási és kutatási tevékenységet. Szákszenden épült fel a Sano egyedülálló termelő és bemutató célú sertéstartó mintagazdasága, ahol a szakmai látogatók egy zárt folyosórendszeren keresztül betekintést nyerhetnek az üzemi folyamatokba. A sertéstelep kapacitása 1.250 koca és annak szaporulata, valamint 2.000 hízó egyidejű tartását teszi lehetővé.

Ezzel párhuzamosan a Sano - Modern Takarmányozás Kft. megvásárolta a komáromi SOLUM Mezőgazdasági Zrt-t, ahol jelentős infrastruktúra és technológiai fejlesztés vette kezdetét. A fejlesztések során a SOLUM / Sano Agrar Institut két szarvasmarha telepén a tehénlétszám meghaladja a 2.300 egyedet. Mindkét tehenészetet az ország legjobbjai között tartják számon 14.000 kg feletti zárt laktációs termeléssel.

Takarmánygyártóként és állattartóként is az egészséges és fenntartható állattenyésztésért dolgozunk! Elkötelezettek vagyunk a modern takarmányozás és az egészséges növekedés iránt. Kiváló minőségű alapanyagokkal és a legújabb takarmányozási koncepcióval dolgozunk ügyfeleink sikereiért!

A vállalat sikertörténetét partnereinkkel és munkatársainkkal közösen írjuk tovább! Fejlesztjük a mezőgazdaságot a takarmányozás, az állategészségügy és az állatjólét területén, a természet, az emberek és az állatok javára. Minden nap egy kicsit tovább!

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország