4 menedzsment módszer a telep működésének javításához

A termelékenység növelése érdekében racionalizálja az operatív folyamatokat!

Kihívást jelentő pénzügyi időszakokban a stratégiai irány-mutatás és az üzleti tervezés létfontosságú. A tulajdonosok és a felelős vezetők számára elengedhetetlen, hogy iránymutatást biztosítsanak csapatuknak, miközben hatékonyan gazdálkodnak az idővel és az erőforrásokkal. A következő 4 módszer felhatalmazza az alkalmazottakat és leegyszerűsíti a döntéshozatali folyamatot. Nézze meg a javaslatokat, majd gondolja át alkalmazásuknak lehetőségét saját folyamataira szabva.

1. DEFINIÁLJA AZ ÜZLETI IRÁNYOKAT ÉS CÉLKITŰZÉSEKET
A vezetők gyakran túl sok időt töltenek azzal, hogy mi volt korábban, ezért erre is fókuszálnak. A hagyományos üzleti modell a következő kérdésekre a következő sorrendben válaszol:
1. Honnan indultunk?
2. Hol vagyunk most?
3. Hogy jutunk oda?
4. Hova akarunk eljutni?

Ehelyett célszerű a sorrenden módosítani:
2. Hol vagyunk most?
1. Honnan indultunk?
4. Hova akarunk eljutni?
3. Hogy jutunk oda?

Így rákényszerül arra, hogy a célra koncentráljon.

2. SZÜNTESSE MEG AZ ÉRTELMETLEN SZABÁLYOKAT
Komplex, mindig aktív világban élünk. Ez egy jelentős akadály a vezetők számára, mivel a komplexitás a jelentőségteljes munka ellensége. Visszatart minket. Az emberek helytelenül azt gondolják, hogy a bonyolult rendszerek értékesebbek. Ahogy a stratégiai- és üzleti terv fejlesztésén dolgozik, ne feledje a felesleges szabályok kiiktatását. Kérdezze meg a csapatát: Mi a legnagyobb időveszteség? Melyik feladatnak van a legkisebb megtérülése a beruházás mértékéhez képest? Azonosítsa mely feladatoknak tud könnyen búcsút inteni. Figyelje meg, az emberei imádni fogják, amikor engedélyt ad dolgok abbahagyására.

3. MAXIMALIZÁLJA A MEGBESZÉLÉSEK SZÁMÁT
A telepen a megbeszélések létfontosságúak, de frusztráló is lehet, ha nem megfelelően zajlanak. Legfontosabb, hogy csak akkor tartson megbeszélést, ha szükséges, és csak az érintetteket hívja meg, nem kell az egész szervezetnek részt vennie. 
A megbeszélésre szánt idő hatékony kihasználásához érdemes előre megtervezni a menetrendet és azokon lépésről lépésre végigmenni. Így elkerülhető, hogy minden egyes résztvevő minden pontot elemezzen. A megbeszélés végén érdemes 1-2 percet szánni az összegzésre, milyen eredménnyel zárult, kinek milyen feladatai vannak és mikorra kell elvégeznie.

4. ADJON ENGEDÉLYT A CSAPATÁNAK, HOGY DÖNTÉSEKET HOZZANAK
A munkavállalók folyamatosan frusztráltak, amikor a döntési folyamatot különböző akadályok tartják fel és a munkájukkal nem tudnak haladni. Ez lehet a komplex folyamatok miatt, de a legtöbb esetben egy személy lassítja a folyamatot. Ruházza fel a dolgozóit döntési jogkörrel. Egy idő után már nem fognak Önhöz fordulni az apróbb ügyekkel, hanem megoldják saját maguk. Ezzel Ön időt fog nyerni, így azokra a feladatokra tud koncentrálni, amit más nem tud elvégezni. Ezzel párhuzamosan a munkavállalói elégedettség és a termelékenység is nőni fog.

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott

A hízósertés értékes soványhús aránya már a vemhes koca takarmányozásásnak függvénye, mivel már az anyaméhben determinálódik az izomsejtek száma. Az ellést követően a soványhús arányát a malac fejlődése és napi súlygyarapodása határozza meg.A

Minden állat különböző élet- és teljesítményszakaszon esik át. Az egyes szakaszokban felmerülő igények kielégítésének szintjétől függ további siker az állatok egészségének és teljesítőképességének tekintetében. Így a borjú- és növendéknevelés pl