Fejlesztés a malacnevelés érdekében

A Sano termékfejlesztői és szaktanácsadói folyamatosan figyelik a piaci igényeket és ennek megfelelően keresik a partnerek számára a legmegfelelőbb megoldásokat, kombinációkat. Mindig a fejlődés, a hatékonyság fokozása a célunk. Ennek a munkának az eredménye a Suggi® Forte 3.

Az új termék a régóta közkedvelt 10%-os bekeverésű Sano terméknek, a Suggi®-nak az alapjaira épül, ami sok üzem startertápjának bevált előkeveréke. A kitűzött cél érdekében a korábban már más malactermékekben is bevált fehérjekombináció került beépítésre, amellyel a takarmány emészthetősége (fajlag) és a tömeggyarapodás sokat javul. Ennek köszönhetően pedig a hatékonyság nő, és a modern genetikában rejlő fejlődési potenciál  is optimálisan kihasználhatóvá válik.

Számos üzem kipróbálta az új termékkel kialakított receptúrát. Az üzemek elvárása az volt, hogy a korábban használt és bevált állati fehérjehordozó elhagyásával próbáljunk egy egyszerűbb recepttel ugyanolyan vagy jobb eredményt elérni. A Suggi® Forte 3 állati fehérjét tartalmaz hidrolizált formában (ezáltal ott is alkalmazható, ahol kérődzők számára is gyártanak tápot és emiatt a halliszt például szóba sem jöhet), de nagyban egyszerűsíti a takarmány keverési munkát, mivel a gabona és szója mellett mást nem kell beszereznie és bekevernie az üzemnek. Az aminosav-összetételének köszönhetően a táp fehérjetartalma alacsonyabb, ami az állategészségügyi biztonságot szolgálja. A receptúra és az alapanyagszükséglet egyszerűbb lett. A termék tartalmaz szerves sav kiegészítést is, ami az emészthetőségre és a felszívódásra van pozitív hatással. A Suggi® Forte 3 alkotóelemei a táp ízletességét javítják, ami miatt a malacok szívesen fogyasztják.

Németkéren, Lengyel Lórántéknál, ahol a malacértékesítés a fő cél, olyan feladatot kaptunk, hogy javítsuk az eladásra szánt malacok súlyát, mert a befejező vonal váltása óta az üzemből kikerülő 66-70 napos malacok súlya nem éri el a kívánt 24-25 kg-ot.

A régi receptjüket a Suggi® Forte 3-mal leegyszerűsítettük és a korábbihoz képest olcsóbb is lett a táp. A telep kíváncsian várta az eredményt. A javulás nem maradt el. Az eladási súlyok felugrottak 26-27 kg-ra és a fajlagos takarmány felhasználás is javult. Az üzem többszörösen nyert az új termékkel és a malacvevők is elégedettek a kiváló hízóalapanyaggal.

LENGYEL LÓRÁNTÉK RECEPTJEI KÜLÖNBÖZŐ GABONAKÉSZLETEKKEL

A régi Sano partnerek emlékeznek még arra, amikor a Suggi® bevezetésre került a magyar piacon és egyedülálló eredményeket lehetett elérni vele. Kellő nyugalommal merjük kijelenteni, hogy az új Suggi® Forte 3 ezt az időszakot eleveníti fel. 

Magyarországon ma ismét kihegyezett a helyzet a piaci viszonyok miatt. Mindenki gondolja át, hogy a saját gazdaságában mivel, hogyan tudja a hatékonyságát javítani. A jó eredmények eléréséhez a Sano biztosítja a takarmányozás területén a segítséget, a szaktudást. Kitartást kívánunk minden sertéstartónak!

Horváth Attila,
szaktanácsadó

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

A hízósertés értékes soványhús aránya már a vemhes koca takarmányozásásnak függvénye, mivel már az anyaméhben determinálódik az izomsejtek száma. Az ellést követően a soványhús arányát a malac fejlődése és napi súlygyarapodása határozza meg.A

Szíjártó Gábor régi és sikeres partnerünk régóta foglalkozik sertéstartással. Őt kértük fel malac prestarter késztáp-fejlesztésünk telepi kipróbálására és kontrolljára.Takarmányozási kísérletAz etetést jól lekövethető módon tudtuk lefolytatni. A

1959-ben Jennings angol szerző leírt egy mindaddig nem ismert, a hízósertések gyors elhullását eredményező sertésbetegséget, amit bél vérzéséses szindrómának nevezett el. Később a kórképet több névvel jelölték: „vörös bél”, „vérzéses bél