Malac prestarter kísérlet

Egy sikeres termékfejlesztés története

Szíjártó Gábor régi és sikeres partnerünk régóta foglalkozik sertéstartással. Őt kértük fel malac prestarter késztáp-fejlesztésünk telepi kipróbálására és kontrolljára.

Takarmányozási kísérlet
Az etetést jól lekövethető módon tudtuk lefolytatni. A kísérlet a kontroll csoport és a kísérleti csoport között egy teremben, azonos feltételek mellett (technológia, klíma, légtér) folyt. Az állatok nagyság szerint lettek különválogatva. A választóvonal 8,0 kg volt, így kétszer 37 állat ette a Sano kész prestarterét (átlagsúly 6,11 kg/db ill. 8,55 kg/db).

Mindegyik csoportra egyértelműen jellemző volt, hogy a választás törésmentesen megtörtént, a takarmányfelvétel gyors ütemben emelkedett. A malacok szépen fejlődtek, egységes képet mutattak.

A számok oldaláról
11 nap alatt a felvett takarmány 5,962 kg a nagyobb súlyú malacoknál, 5,192 a kisebbeknél (a szokásos takarmányt az állatok 11 nap alatt fogyasztották el).

A napi súlygyarapodás a kisebb átlagsúlyú csoportnál 310 g/nap, a nagyobb átlagsúlyú csoportnál 338 g/nap.

Konklúzió
Ez a kiemelkedő eredmény bizonyítja, hogy a prestarter tápoknak nem kell teljes mértékben feltárt gabonát tartalmazniuk. Persze nem szabad elfelejteni azt sem, hogy ez esetben a fehérjehordozók könnyen emészthetőek, ízletesek és jelentős az aminosav kiegészítésük. A gabonák emésztését természetesen nagyban támogatja a speciális enzimkiegészítés. Nagyon fontos szempontnak tekintjük az emésztési oldal mellett, hogy a takarmányfelvétel minél gyorsabb legyen, hiszen ez a néhány napos időszak meghatározza a hízósertés további fejlődését. Ez a prestarter ezt a célt is teljes mértékben szolgálva biztosítja a biztonságos és kiegyensúlyozott termelést.

A kísérlet hatása
Gábor azelőtt is elégedett volt eredményeivel, de a kísérleti eredmények meggyőzték. Azóta is ezt a késztápot használja a szokásos medikációval. Korábban a klasszikus választási takarmányt saját maga állította elő sokféle komponensből: Sano termékekből, állati fehérjehordozóval, pelyhesített gabonából. Jól bevált ez a fejlesztésű prestarter, de probléma volt az alapanyagok beszerzése és a precíz bekeverés. Jelenleg a Sano BonniKern Forte® prestartert használja, ami a kísérlet sikeres lezárását követően került bevezetésre a piacra. A termék állati eredetű fehérjekomponenseket, tejalkotókat, speciális emésztést támogató enzimeket és natúr gabonát tartalmaz.

Szíjártó Gábor üzemi tesztje igazolta a Sano saját kísérleti tapasztalatait. Garantáljuk, hogy a Sano partnerek minden oldalról felülvizsgált, sikereket biztosító prestarterhez juthatnak.

Bonnikern Forte®

  • Kész takarmánykeverék malacoknak
  • Kiválóan alkalmas kis tömegű választási malacok biztos felnevelésére
  • Kiemelten magas, 300g/nap feletti testtömeggyarapodás
  • A Bonni-M Forte® ízvilágával összeegyeztetve kiválóan emészthető, ízletes tejösszetevők
  • Magas fehérje-, aminosav- és energiatartalom
  • Rostbontó enzimeket tartalmaz a takarmányhasznosítás javítására
  • SangroSan® az emésztési folyamat optimalizálására és a takarmány savmegkötő képességének csökkentésére
  • StabiloSan® az ellenállóképesség erősítésére
  • AromiSan® a takarmányfelvétel növelésére

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott

A Sano az Ön társa a korszerű takarmányozással kapcsolatos egészséges gyarapodásban. Együtt állunk alapvető és mélyreható mezőgazdasági változások előtt. A Sano a gazdálkodóknak, kereskedőknek, állatorvosoknak és partnereknek egész 40 éves

Mind általánosan, mind kifejezetten a modern takarmányozásban mindennnpai igényünk és hajtóerőnk az egészséges növekedésre való törekvés. Ennek megfelelően a Sano célkitűzése a következőben foglalható össze:"A Sano globális felelősséget