Minden, amit a hőstresszről tudni érdemes

Az állattenyésztőknek a nyári meleg újabb kihívást jelent, mivel a megemelkedett hőmérséklet jelenti az egyik legnagyobb stressz faktort az állatoknak. Ez komoly hatással van a takarmányfelvételre, ezáltal a teljesítményre, végső soron pedig az állattenyésztők profitjára is.

Ezért egy 6 részes cikksorozatban összefoglaljuk, amit a hőstresszről tudni érdemes, milyen hatása van, hogy lehet felismerni, megelőzni és szükség esetén kezelni. Mindez állatfajonként eltérő lehet, ezért külön részt szentelünk a szarvasmarha-, sertés-, broiler- és tojóállományoknak. Emellett szó lesz még a meleg időben történő takarmányozásról, valamint tartástechnológiai megoldásokról is.

  1. rész: A hőstressz hatása és felismerése
    https://www.sano.hu/hu/hostressz-hatasa-es-felismerese
     
  2. rész: Hőstressz megelőzése, kezelése szarvasmarháknál
    https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-szarvasmarhaknal
     
  3. rész: Hőstressz megelőzése, kezelése sertéseknél
    https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-serteseknel
     
  4. rész: Hőstressz megelőzése, kezelése broiler- és tojóállományoknál
    https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-broiler-es-tojoallomanyoknal
     
  5. rész: Tartástechnológiai megoldások hőstressz megelőzésére, enyhítésére
    https://www.sano.hu/hu/tartastechnologiai-megoldasok-hostressz-megelozesere-enyhitesere
     
  6. rész: Takarmányozás a nyári melegben
    https://www.sano.hu/hu/takarmanyozas-nyari-melegben

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország