Minden, amit a hőstresszről tudni érdemes

Az állattenyésztőknek a nyári meleg újabb kihívást jelent, mivel a megemelkedett hőmérséklet jelenti az egyik legnagyobb stressz faktort az állatoknak. Ez komoly hatással van a takarmányfelvételre, ezáltal a teljesítményre, végső soron pedig az állattenyésztők profitjára is.
Ezért egy 6 részes cikksorozatban összefoglaljuk, amit a hőstresszről tudni érdemes, milyen hatása van, hogy lehet felismerni, megelőzni és szükség esetén kezelni. Mindez állatfajonként eltérő lehet, ezért külön részt szentelünk a szarvasmarha-, sertés-, broiler- és tojóállományoknak. Emellett szó lesz még a meleg időben történő takarmányozásról, valamint tartástechnológiai megoldásokról is.
- rész: A hőstressz hatása és felismerése
https://www.sano.hu/hu/hostressz-hatasa-es-felismerese
- rész: Hőstressz megelőzése, kezelése szarvasmarháknál
https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-szarvasmarhaknal
- rész: Hőstressz megelőzése, kezelése sertéseknél
https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-serteseknel
- rész: Hőstressz megelőzése, kezelése broiler- és tojóállományoknál
https://www.sano.hu/hu/hostressz-megelozese-kezelese-broiler-es-tojoallomanyoknal
- rész: Tartástechnológiai megoldások hőstressz megelőzésére, enyhítésére
https://www.sano.hu/hu/tartastechnologiai-megoldasok-hostressz-megelozesere-enyhitesere
- rész: Takarmányozás a nyári melegben
https://www.sano.hu/hu/takarmanyozas-nyari-melegben