kedd, 4. április 2023
Hirek

I. Sano Szakmai Nap

A szenázskészítés gyakorlata témakörben tartottunk szakmai napot a Solum Zrt.-nél. A délelőtt folyamán Czita János növénytermesztési igazgató tartott előadást az erjesztett takarmányok készítéséről.

Elsősorban a rozs és a tritikálé volt a középpontban, mint legkorábbi betakarítású és legkorábban etethető takarmánynövények, de szó volt a silócirokról és a szudánifűről is. A Sano Agrar Institut keretében meghirdetett rendezvény résztvevői megismerhették a növények minden előnyét és hátrányát, a legfontosabb tudnivalókat a talajművelésről, fajtákról, vetésről, tápanyagellátásról, öntözésről, betakarításról és az ezek elvégzéséhez szükséges munkafolyamatokról, mindezt a Solum üzemi példáján keresztül bemutatva. Az előadás a BMR fajták és a precíziós gazdálkodás bemutatásával zárult.

A délutáni program terepen zajlott, ahol a résztvevők a géppark megtekintése után a rozsföldön gazdagíthatták gyakorlati tudásukat, és megismerkedhettek a NIR vizsgálat rejtelmeivel, valamint mindennapi használatának jelentőségével.

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország