kedd, 17. április 2018

Sano Magazin 2018/1

Az elmúlt néhány hónap nem várt változásokat hozott az állattenyésztésben: vitaminárak hirtelen, nagymértékű emelkedése, afrikai sertéspestis és madárinfluenza megjelenése a határnál, sertésárak és a tej szabadpiaci árának esése. Ezek nyilvánvalóan új kihívást jelentenek, de a fő célkitűzés továbbra sem változik: egészséges, hatékony, és jövedelmező termelés. A Sano a változó körülmények között igyekszik partnerei és a magyar állattenyésztés egésze számára információkat, ismereteket közvetíteni a folyamatos fejlődés érdekében.

Ezt a célt szolgálja a most megjelent Sano Magazin is, amiben beszámolunk A XVII. Szarvasmarha Szimpózium és a csongrádi Sertés Szakmai Napon elhangzott hasznos gondolatokról, innovációkról és takarmányozási módszerekről.

Sokan szkeptikusan állnak egy-egy új takarmányozási koncepcióhoz. Így volt ez a Borjádi Zrt.-nél is, ahol nem hitték el, hogy a takarmányozás ilyen olcsón és egyszerűen működhet. Az esettanulmányban bemutatjuk a kísérletet és az elért eredményeket. 

Szó lesz még a Pannónia Állattenyésztő Kft.-vel kialakított hosszantartó együttműködésről és a szaktanácsadás fontosságáról. Illetve külön cikkeket szenteltünk a modern silókészítésnek és a bikahizlalásnak. Állategészségügyi témákkal is foglalkoznunk kell, mivel szoros összefüggésben áll a takarmányozással: ezúttal a teheneknél előforduló magzatburok visszatartásról írunk.

Sertés vonalon új termékekkel jelentkezünk. A magazinból megismerhetnek egy új mikrogranunált prestartert, valamint 2 új hízópremixet. A termékek létjogosultságát és hatékonyságát kutatásokkal és takarmányozási kísérletekkel támasztjuk alá.

Végül egy kicsit előretekintünk és írunk a hőstresszről, valamint a nyári melegben történő takarmányozásról.

A friss, ropogós magazint keresse szaktanácsadójánál, az Alföldi Állattenyésztési Napokon a Sano pavilonnál, vagy tekintse meg online:

 

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország