hétfő, 19. október 2020
Hirek

Sano Magazin 2020/2

A mezőgazdaság szereplői a járvány közepette is teljes erőbedobással dolgoznak, a szakmai kérdések tisztázása ugyanolyan fontos, mint bármikor máskor. Ezért is gondoljuk, hogy kiadványunkkal is némi támogatást tudunk adni az állattenyésztőknek. A következő témákról olvashat a magazinban:

Különböző érvek vannak az automata, robotizált fejőrendszerek mellett és ellen. Ezek lehetnek ökonómiai, munkaerő gazdálkodási vagy akár az állat szempontjából fontos tényezők. A kapcsolódó cikkben sorra vesszük a pro és kontra érveket.

szárazonálló időszak alapvetően fontos az egészséges, jól termelő és jó szaporodásbiológiai mutatókkal rendelkező tehén számára. Sokan mégis a szárazonállást a laktáció végének gondolják, pedig ezt az időszakot a következő laktáció elejének kell tekinteni. Ez az időszak határozza meg a következő tejtermelési időszakot, ennek a szakasznak a menedzsmentje és takarmányozása határozza meg a következő laktáció egészségügyi és termelési mutatóit. Ezért összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az optimális laktációs starthoz.

A magazinból megismerheti a nyerstej minősítés alapjait és azt is megtudhatja, hogy mitől lesz extra a tej.

Választás cink-oxid nélkül! Ma még csak lehetőség, de hamarosan mindenkinek át kell állni a cink mentes, illetve minimális mennyiségű cinkkel történő takarmányozásra. Körbejártuk milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a választás utáni hasmenés megelőzésére cink használata nélkül.

A folyamatosan változó gazdasági körülményekhez a termelőknek is alkalmazkodnia kell a túlélés érdekében. Így tett a Lovasberényi Agrár Kft. is, akik sertéshizlalásról váltottak malacnevelésre.

Olvasson a hízótakarmányok fehérjetartalmának csökkentéséről a frissen megjelent Sano Magazinban! A sertéshizlalásban a modern hibridek megjelenésével a takarmányozást is újra kellett értékelni. Ezek az állatok a genetikai előrehaladás során egyre étkesebbek lettek, egyre több lett a napi takarmányfelvétel, amivel az emésztőrendszer nem minden esetben tud lépést tartani. Ezért célszerű alacsonyabb fehérjetartalmú, de szintetikusaminosavval megfelelően kiegészített takarmány szükséges. 

Az új Sano Magazint keresse szaktanácsadójánál vagy tekintse meg online az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://bit.ly/3iSFiyD

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország