péntek, 25. augusztus 2017

Újdonság a Sano Vet termékek között: Calf sodaLyte®

A BORJAK RÉSZÉRE KÉSZÍTETT INSTANT POR A LEGJOBB ENERGIA- ÉS ELEKTROLITPÓTLÓ HASMENÉS ESETÉN!

A Sano Vet termékpalettája egy borjak számára készített instant oldódó elektrolit-porral bővült. A Calf sodaLyte® italport emésztési problémák és stressz előfordulásakor a borjak jobb energia- és elektrolit-ellátása, valamint a vízveszteség csökkentése érdekében fejlesztettük ki.

Hasmenés esetén a borjak sok folyadékot, elektrolitot és pufferelemet veszítenek. Mivel a megbetegedett borjak étvágya csökken, vízhiányosak és energiaszegények lesznek. Egészségi állapotuk ilyenkor nagyon gyorsan romlik. Egyre kevesebbet isznak, gyengébbek lesznek és infúzióra szorulnak.

A Calf sodaLyte® segítségével italpor formájában kapnak a borjak értékes elektrolitokat és tápanyagokat egy köztes itatással:

  • A citromsavval kombinált jól emészthető szőlőcukor gyorsan rendelkezésre álló energiaforrásként szolgál, ugyanakkor jó ízű. Általa folyadékot vesznek fel a borjak, ami pótolja a hasmenéssel járó folyadékveszteséget. 
  • A nátrium, kálium és kloridok kiegyenlítik az elektrolit-veszteséget. 
  • A nátrium-bikarbonát és az acetát kombinációja gátolja a vér túlsavasodását és a borjak elfekvését.

Alkalmazás
A Calf sodaLyte®-et emésztési problémák (hasmenés) előtt, alatt és után adagoljuk. Egy tasak Calf sodaLyte®-et oldjunk fel 1 liter langyos vízben és az itatások közötti időben itassuk meg. A Calf sodaLyte® köztes itatást 7 napon át folytassuk. Átlagos, takarmány-eredetű hasmenés esetén a tejpótló itatását folytassuk tovább. A kész elektrolit-italt itassuk naponta 1 liter/10 kg testsúly adagolásban.

A Calf sodaLyte® alkalmazásának előnyei:

  • Az elektrolit tabletta hatékony alternatívája.
  • Calf sodaLyte® ízét optimálisan igazítottuk a borjak igényéhez. Így több folyadékot vesznek fel, mint a tabletta formájú termékeknél (lásd gyakorlati teszt eredményeit).
  • A Calf sodaLyte® hatóanyagtartalma 100 %, mert vivőanyag nem szükséges előállításához.
  • Calf sodaLyte® langyos vízben néhány másodperc alatt teljes mértékben feloldódik.
  • Az 50 g-os tasakos kiszerelés segítségével használata egyszerű.

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország