csütörtök, 21. március 2019
Hirek

XVIII. Sano Szarvasmarha Szimpózium

Modern állománymenedzsment a HerdeS program használatával

A szakmai nap középpontjába ezúttal egy új, innovatív szolgáltatás került, a Sano SmartDairyNutrition (továbbiakban SDN), azaz a Sano valós idejű takarmányozási és telepirányítási rendszere.

A szimpózium programját Hermann Bischoff, a SmartDairyNutrition értékesítési vezetője nyitotta meg a rendszer bemutatásával. A legtöbb tehenészetben az adatgyűjtés a napi rutin részévé vált, de az adatok összehangolása többnyire problémát jelent, mivel a különböző rendszerek nem kommunikálnak egymással, így a kiértékelés külön-külön történik. Erre nyújt megoldást az SDN, mivel a szoftver használatával átfogó kapcsolat jön létre a különböző adatgyűjtő rendszerek között, aminek köszönhetően a teljeskörű állomány kiértékelés pár kattintással lehetővé válik.

A rendszer alapjainak megismerését követően Rudolf István, Sano szarvasmarha szaktanácsadó ismertette a HerdeS program funkcióit és gyakorlati tapasztalatait a rendszer használatáról. István korábban telepvezetőként dolgozott egy 450-es tehenészetben, így elsőkézből ismeri a jelenleg elterjedt rendszereket azok minden előnyével és hátrányával. Ennek köszönhetően kiválóan össze tudta hasonlítani a különböző rendszereket, és érdemben tudott válaszolni a szakmai közönség felmerülő kérdéseire.

Ludger Eiting, a Sano globális értékesítési vezetője szaktanácsadói és vezetői szemszögből mutatta be milyen egyszerű az üzemi adatok értékelése az SDN-ben. A résztvevők láthatták, hogy néhány kattintás után tényleg elő lehet „varázsolni” grafikus ábrákat, diagrammokat és szelektív adatokat, táblázatokat. Ludger a gyakorlati példákon keresztül rá is mutatott az állomány állapotával, egészségügyi helyzetével kapcsolatos összefüggésekre, amit a közönség rendkívül érdekesnek talált.

Ezután Manfred Schönleben, Sano termékfejlesztő beszélt a Sano új, kapcsolódó takarmányozási szolgáltatásairól, a Sano CVAS laborról és az AMTS-ről. A horvátországi Sano labor CNCPS-modell szerint végez takarmányvizsgálatokat, ami a takarmányadag összeállítás alapjául szolgál. Az adagszámítás dinamikusan történik az AMTS programmal, ami a takarmányemészthetőségen kívül figyelembe veszi az állomány teljesítményadatait és a környezeti tényezőket is.

Az előadások sorát Csorba Zsolt, a Sano Magyarország ügyvezetője zárta „A HerdeS gyakorlati előnyei különböző vezetői szinteken, a HerdeS használata a magyar jogi környezetben” című előadásával. Zsolt ezzel kapcsolatban tisztázott minden felmerülő kérdést, többek között azt is, hogy a program magyar nyelvű, testreszabható, és képes együttműködni a különböző cégek rendszereivel. A SmartDairyNutrition rendszer jelenleg tesztelés alatt áll.

Bízunk benne, hogy az elhangzottak alapján felkeltettük érdeklődését a SmartDairyNutrition takarmányozási- és telepirányítási rendszer iránt. Hamarosan részletes ismertetővel jelentkezünk, addig is bármely felmerülő kérdés esetén keresse szaktanácsadó kollégáinkat bizalommal!

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország