csütörtök, 21. október 2021
Hirek

XX. Sano Szarvasmarha Szimpózium

Tejtermelő partnereinknek szerveztünk szakmai napot, ahol a résztvevők a Solum Zrt. üzemi példáin keresztül megismerkedhettek a kukorica silózás és a takarmányozás gyakorlati oldalával, valamint a tehenészet genetikai fejlődésével.

Elsőként Dr. Norbert Göres, a Sano európai üzletfejlesztésért felelős vezetője tartott előadást a precíz kukorica silózásról. Prezentációjában képekkel illusztrálva, lépésről lépésre bemutatta a néhány héttel ezelőtti silózás folyamatait, hogy a hallgatóság minél több hasznos módszerrel és gyakorlati tapasztalattal gazdagodjon. Kifejezetten a tápanyagtartósítás optimalizálása és a veszteségek minimalizálása került középpontba.

Ezt követően Antalfi Gergely értékesítési vezető és Rudolf István szarvasmarha szaktanácsadó közösen mutatták be a Solum csémi és komáromi telepein alkalmazott takarmányozási módszereket, takarmányadagokat. Kiemelt szerepet kapott a borjak testtömeg-gyarapodása, a tejtermelés, az állategészségügy és a szaporodásbiológia.

Végül a Breed Invest Kft-től Balogh Mihály ügyvezető beszélt a főbb genetikákról és a bennük rejlő határtalan lehetőségekről, majd ismertette a tehenek genetikájának alakulását a Solum Zrt.-nél, kiemelve a főbb tenyészértékeket külön-külön is.

Az előadások után interaktív szakmai egyeztetésre került sor a legújabb szakmai kérdésekről Ludger Eiting, Sano európai értékesítési vezető moderálásával. A témakörök között szerepelt a későbbi első termékenyítés, a rövidebb szárazonállási időszak és a bikaválasztási szempontok.

Bízunk benne, hogy az átadott ismeretek, a bemutatott üzemi példák és módszerek alkalmazása által partnereink sikeresen tudják növelni hatékonyságukat és gazdasági eredményeiket.

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország