Professzionális hizlalás bármely üzemméretben

A Protamino Premium® a Sano egyik legsikeresebb sláger terméke, ami évek óta zászlóvivő hízókoncentrátum a kis- és középüzemi szektorban. Az utóbbi években a nagyüzemi partnerek körében is elterjedt és bizonyította létjogosultságát a professzionális hizlalásban. A partnerek és a saját kísérleti eredmények is kiváló naturáliákat és gazdaságos termelést igazoltak. A termék a legmodernebb genetikai vonalon is jól szerepelt.

Koncentrátumos hizlalás
Nagy előnye ennek a koncentrátumos hizlalási sornak (Protamino Piggi®, Protamino Premium®), hogy a termékek állandó minőségűek és folyamatosan ellenőrzött alapanyagokból készülnek. Nem szükséges a gazdaságban külön tároló kapacitás más fehérjehordozók számára. A hizlalás során folyamatos szállítást biztosítunk, nem kell nagy mennyiséget készletezni. Ezekből a termékekből készült takarmányok jó beltartalmi mutatókkal rendelkeznek, ezért az állatok kiemelkedő naturális mutatókkal hizlalhatók, ami nagymértékben javítja a jövedelmezőséget és a hizlalás hosszát.

Felkértünk három, különböző állatlétszámmal dolgozó tenyésztőt, hogy a Sano takarmányokhoz kapcsolódóan ismertessék tapasztalataikat és eredményeiket.

Ménesi Sándor
„Mindszenten és környékén gazdálkodom. A gazdálkodást növénytermesztéssel kezdtem, a fő profil ez maradt. 3 éve a volt szarvasmarha telep megvételével vágtunk bele a sertéshizlalásba. Korszerűen felújított borjúnevelő-istállóból és elletőből mélyalmos hizlaldát, valamint lagúnás hizlaldát alakítottunk ki, melyek abszolút megfelelnek a kor igényeinek. 1500 hízó részére lett férőhely kialakítva. A malacalapanyag Duroc végtermék, mely mindig egy megbízható, szintén Sano terméket vásárló partnertől érkezik három hetente kb. 25 kg-os átlagsúlyban.

Az állatok egészségesek, jól fejlődnek. Átlag 100 nap alatt elkészül az állomány 2,7-2,8-as fajlaggal és 900 g feletti napi súlygyarapodással. Gyógykezelésre ritkán van szükség, mindig 1,5% alatt van a kiesés.”

A családra leginkább ráillő két szó az igényesség és a hatékonyság. „Ha már csinálunk valamit, azt próbáljuk jól csinálni!” – mondja Sándor. Amit csak lehet gépesítenek, hogy kevés fizikai dolgozó kelljen a munkához. Az állományfelügyelet nagyobb hangsúlyt kap. Fontos számukra, hogy mind az ember, mind a sertés jól érezze magát a telepen. Szerintük hosszú távon csak ez az alapelv tud életképes maradni. Ebbe a stratégiába nagyon jól illik a Protamino Piggi® és a Protamino Premium® használata a takarmányokban a maga megbízható egyszerűségével és hatékonyságával. Ez a stabilitás tud még alacsonyabb sertésárak mellett is pozitív eredményt hozni.

Lentulai Péter
„Nagyigmándon élek, 70 hektáron gazdálkodom, állattartó tevékenységem 2 vonalon fut. Egyrészt 450 férőhelyen bérhizlalást végzek, másrészt 75 db hízót tartok saját termelésben. A saját hizlalásban vagyok Sano partner, pontosan 2012.11.15-e óta. Akkoriban sok jót hallottam a Sano-ról az ismerőseimtől, ezért igyekeztem mielőbb kipróbálni a Sano koncentrátumokat. Azonnal megtetszett a „látvány”: jó takarmányfelvétel és nyugodt állomány, szemmel látható nagy gyarapodás. A Sano koncentrátumok minősége állandó, mindig ugyanazt kapom, ami a mai kiélezett helyzetben kiemelten fontos. Igyekszem alaposan és pontosan dolgozni, így az eredmények visszaellenőrzésére is komoly figyelmet fordítok.

Tapasztalatom, hogy napi 1000 grammos testtömeggyarapodást és 2,7-es fajlagot tudok realizálni Duroc genetikával. A 25 kg-os malacokat 100 napra 24 órás koplaltatással 125-128 kg-on tudom értékesíteni. A vágás utáni minősítés 58,5% színhús % volt."

 

 

 

 

 

 

Szabó László
„Családi vállalkozásban gazdálkodunk Hajdúböszörményen és környékén. Növénytermesztés, gépszolgáltatás mellett állat-tenyésztéssel is foglalkozunk. Állattenyésztésen belül két ágazat található a gazdaságban a húsmarhatenyésztés és sertéshizlalás. Én leginkább a sertéshizlalást végzem.

A családi vállalkozásban szinte a kezdetek óta használunk Sano termékeket. A sertés takarmányozásban Protamino Piggi® és Protamino Premium® koncentrátumot használunk. Véleményem szerint kitűnő és állandó minőségű, ami a modern genetikák potenciális kihasználásához nélkülözhetetlen. A fehérjeforrás minősége nem változik az egyes beszállítások között. Nem kell több havi mennyiséget készletezni, nem köt le raktárkapacitást a tárolókban. Turnusonként 500-550 állatot nevelek.

Topigs végtermék genetika hizlalásával a következő eredményeket értem el: 27 kg-os betelepítési testtömeg után 84-90 napra 114-120 kg-os értékesítési testtömeg jellemezte az állományt. Ez 1000 gramm fölötti napi testtömeg gyarapodással és 2,63 fajlagos takarmányértékesítéssel párosult. Vágás utáni színhús kihozatal 58-59 % között alakult."

 

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott

A hízósertés értékes soványhús aránya már a vemhes koca takarmányozásásnak függvénye, mivel már az anyaméhben determinálódik az izomsejtek száma. Az ellést követően a soványhús arányát a malac fejlődése és napi súlygyarapodása határozza meg.A

Szíjártó Gábor régi és sikeres partnerünk régóta foglalkozik sertéstartással. Őt kértük fel malac prestarter késztáp-fejlesztésünk telepi kipróbálására és kontrolljára.Takarmányozási kísérletAz etetést jól lekövethető módon tudtuk lefolytatni. A