A Sano Agrar Institut

Jövőbe mutató kutatás és fejlesztés

A Sano Agrar Institut. Egyet jelentünk az innovációkkal – a gyakorlatból a gyakorlatért

A Sano Agrar Institut olyan kutató- és fejlesztő intézet, amely a világszerte működő Sano Vállalatcsoport számára végez vizsgálatokat és kísérleteket. A Sano Agrar Institut a borjúnevelésre, a tejgazdálkodásra és olyan növények termesztésére szakosodott, amelyek később állatok alaptakarmányaként szolgálnak. A legmodernebb, sikert hozó koncepciók és a legújabb technológiák kerülnek alkalmazásra. Innovatív, egyedi elgondolásokkal és sokéves kutatási, fejlesztési tapasztalatokkal teremti meg a Sano a tudomány terén is elért előnyét.

Borjúnevelő gazdaság

A borjak megfelelő fejlődése különösen fontos, mert csak az egészséges borjak válnak nagy teljesítményű tejelő tehenekké. A Sano Agrar Institut a borjúnevelést egyedi ketrecekben kezdi az ellés után. Szélsőséges időjárási körülményeknél sátor védi a borjakat. Az ellés utáni első hónap elteltével csoportokban, modern istállóban folytatódik a borjak nevelése, ahol hozzászoktatják őket a TMR takarmányhoz. Az üszőnevelésbe invesztálni kell, mert az üszők határozzák meg néhány éven belül a csorda minőségét.  Az üszők kizárólag minőségi takarmányt kapnak. A jó takarmányozásnak és a kitűnő tartási feltételeknek köszönhetően 13 hónapos korukra 380 kg testsúlyt érnek el - ekkor alkalmasak termékenyítésre.

Tejgazdaság

A gazdaságban kb. 1500 db, 12000 kg-ot meghaladó tejelő teljesítményű tehén van. Automatikus tehénkefék növelik a tehenek jó közérzetét. Ezek nemcsak kellemes kezelést adnak, hanem megelőzik az élősködők elszaporodását az állaton és elősegítik a tejelő teljesítmény növekedését. A sok fény, a friss levegő, a víz, a minőségi alap- és abraktakarmány garantálja az állattartás sikerét. Különösen a szárazonálló istállónkra vagyunk büszkék. Az istálló mindössze egy sátor. Széles a takarmányasztal és a kifutó. Ez jelenti a modern istállót. A szárazon álló állatokat különösen jól kell gondozni, mert a szárazon állás első napja jelenti az első laktációs napot. A tehénnek nyugalomra van szüksége az ellés előtt. Az ellető boxok nyugodt helyen vannak, tágasak, állandóan friss alommal felszórtak és éjjel-nappal biztosított a felügyeletük. Az ellés utáni első órán belül kapják a borjak a legjobb minőségű, minden szükséges antitestet tartalmazó föccstejet, amely ettől egészséges és a legjobb védettséget biztosítja. Az alaptakarmány is tartalmazza a napi takarmány mennyiség legfontosabb összetevőit. A jó minőségű alaptakarmány gondoskodik a tehén egészségéről, nagyobb tejhozamot ad és segít takarékoskodni a drága abraktakarmánnyal.

Modern növénytermesztés - A legjobb alaptakarmányért

Ennek érdekében a Sano Agrar Institut 2000 hektár területen termeszt kukoricát, füvet, cukorrépát, gabonát és őszi repcét. A Sano Agrar Institut 300 hektár nagyságú területen termeszt olyan speciális fűféléket, amelyek különösen alkalmasak a tehenek és üszők tarkarmányozására szolgáló szilázs készítésére. Teljesen gépesített a szénabetakarítás. Ezért néhány napon belül összeállítható az 1500 saját tejelő tehén és az 1000 borjú és üsző számára a szilázs.

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország