Sano Magazin 2019/2

Az őszi Sano Magazinban folytatjuk a szomatikus sejtszám okainak vizsgálatát és megelőzési lehetőségeit. Az 1. részben megismertük a szomatika mibenlétét és az egyik fő befolyásoló tényezőt, a fertőző ágenseket. (Erről itt olvashat.) A cikk második részében a tartási körülményeket, a fejéstechnikai- és menedzsment hibákat, valamint a takarmányozást vesszük górcső alá.

A frissen megjelent magazinban foglalkozunk a nagy tejtermelésű tejelő teheneknél gyakran előforduló ellési bénulással. A cikkből megismerheti a szindróma kialakulását, illetve lefolyását, továbbá megtudhatja milyen módszerek állnak rendelkezésre a prevencióhoz.

A borjúnevelés takarmányozási fázisában az egyik legnagyobb költségtényező a tejpor ára. Ezért most betekintést nyújtunk borjú tejpótlóink és azok árai mögé, hogy a kedves olvasók is megismerhessék a különbségeket.

A bikahizlalás iránt érdeklődők olvashatnak a húsmarhatartás ökonómiájáról és a teljesítményorientált takarmányozásról. Ezen kívül bemutatjuk sikeresen működő húsmarha tenyésztő partnerünket, a Lovasberényi Agrár Kft.-t, ahol 100%-ban tisztavérű Limousin állománnyal dolgoznak.

A szakma iránt intenzíven érdeklődőknek ajánljuk a RumenSAN hatóanyagkomplexről készült cikket, amelyben különböző tanulmányokon keresztül mutatjuk be a bendőmikróbák katalizátorának hatásait.

A szapora sertés fajták esetén egyre fontosabb a termelési mutatók szempontjából a kocák kondíciója, ami nem csak az adott ciklust, hanem a következőt is befolyásolhatja. Ezért fontos a testkondíció értékelésére is hangsúlyt fektetni. A cikkből megtudhatja milyen módszerekkel és hogyan értékelheti a kocákat.

„A gazdaságos broiler nevelés nem szerencsére kérdése” – vallja Kristó Sándor baromfi szaktanácsadó kollégánk. Cikkéből kiderül milyen irányelveket érdemes betartani a csirkék tartása és takarmányozása során.

Az új Sano Magazint keresse szaktanácsadójánál vagy tekintse meg online az alábbi linkre kattintva: http://bit.ly/SanoMagazin19_2

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

A Sano a modern takarmányozás terén 40 év alatt szerzett összes tapasztalatát és hozzáértését a mezőgazdálkodók rendelkezésére bocsátja. Együttesen találkozunk a mezőgazdaság globális követelményeivel és nagy hatékonyságú termékekkel, szakértői

Az egyedülálló Sano tanácsadási koncepció egyesíti a mezőgazdálkodók, a takarmányozási tanácsadók és az állattakarmányozás terén járatos Sano-állatorvosok tapasztalatait, szaktudását. Célunk, hogy hosszú távon optimalizáljuk az állatok egészségét

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott