SILOKING - A profik partnere

̴ 200 eladott gép Magyarországon

Az állattenyésztésben nincs ünnepnap, minden nap munkanap az év mind a 365 napján. Az állatoknak minden nap kell enni adni, a munkafolyamatokat el kell végezni. Különösen igaz ez a mai nagy laktációs teljesítményű tejelőtehenekre. Ezek a tehenek akkor tudnak a csúcson termelni, ha számukra a lehető legoptimálisabb körülményeket biztosítjuk: sok más tényező mellett kiemelkedő fontosságú a takarmányozás technológiája, a homogén takarmánykeverékek készítése és az egyenletes kiosztás biztosítása. Ezt legegyszerűbben technikai-technológiai szempontból is megbízható gépekkel tudjuk ellátni.

SANO TMR PROFI
A Sano takarmányos cégként korán felismerte, hogy nagy jelentősége van a szarvasmarha takarmányozásban egy bendő- és pénztárcabarát TMR keverési technológiának. Ezért hosszú évek óta működünk együtt a német SILOKING Mayer Maschinenbau GmbH-val és forgalmazzuk az általuk gyártott takarmánykeverő kiosztó kocsikat SILOKING Sano TMR Profi néven, melyek a világon az egyik legmagasabb színvonalat képviselik kategóriájukban.

A Siloking filozófiája: „Mindig a gazda és a tehenek igénye álljon a fókuszban”

A gépek kialakításánál a fő szempont a takarmányok struktúráját megőrizni, rövid és hosszú, nedves és száraz takarmányokat homogénen összekeverni, rendszeresen és egyenletesen adagolni.

Keverőegység
A kúpgeometriás tartályforma és a turbócsiga tökéletesen igazodik egymáshoz, így biztosítva a rövid keverési időt és az optimális takarmányszerkezet megőrzését. Az ívtöréssel ellátott tartály lassítja a takarmány áramlását, ami segíti a vertikális keverési folyamatot. Az új fejlesztésű bolygóhajtóművet kizárólag a SILOKING takarmánykeverő-kiosztó kocsikba tervezték. Ezt a 4 bolygóval és optimális áttétekkel rendelkező hajtóművet speciálisan a takarmánykeverő kiosztó kocsi olykor extrém igénybevételének minősülő teljesítményigényéhez igazították.

Alváz
A stabil futómű alapja minden kétséget kizáróan a robusztus üreges alváz, mely nagyon nagy mértékben terhelhető, ugyanakkor különösen ellenálló a csavarodással szemben. A speciális mérőcellákkal kombinálva nagyon pontos mérést érhetünk el egyenetlen talajon, teletöltött tartálynál is. A fontos funkciókat ellátó vezetékek, mint például a mérleg vagy a hidraulikacső kábelei saválló lakkal vannak bevonva és arra alkalmas kábelcsatornákban kerültek rögzítésre a magas minőség, a hosszú élettartam és a biztos működés érdekében.

Takarmánykiosztás
A különböző SILOKING takarmánykeverő kiosztó modellek lehetővé teszik a takarmány kiosztást a legkülönbözőbb követelményeknek megfelelően bármely istállóban.

Keresztirányú szállítószalag
A keresztirányú szállítószalag lehetővé teszi a takarmány egyenletes kiosztását széles sávban, egy vagy két oldalon. A kétirányú szállítószalagot a két oldalán elhelyezett hajtómotor segítségével bármely irányba lehet működtetni. A belül elhelyezkedő tisztítóknak köszönhetően minimálisra csökken a szalag kopása.

SILONOX
Silonox egy különösen strapabíró rozsdamentes acélötvözet, kiemelkedő kopásállósága kifejezetten a SILOKING takarmánykeverő technológiákhoz készült. Silonox elemek a takarmányadagoló nyílás oldalain és az alján, valamint a tartály ék alakú mélyedésénél az alapfelszereltség részeként fel vannak szerelve.
A Silonox extra opcióként elérhető a turbócsiga késeire, a tartályfalra és a tartályfenékre. 

POZITÍV TAPASZTALATOK
Ma közel 200 db SILOKING vertikális takarmánykeverő kiosztó kocsi működik Magyarországon. Így bárki elegendő gyakorlati információt gyűjthet be ezekről a megbízható gépekről.

Az Erdőhát Zrt.-nek 1.300 tejelőtehén és 1.000 üsző takarmányozását kell megoldania nap, mint nap. Két telepükön a Sano által forgalmazott SILOKING takarmánykeverő-kiosztó kocsival végzik a mindennapi takarmányozási feladatokat. A tejelő telepen Vámosorosziban 2013 óta egy Premium Duo 18 köbméteres duplacsigás gép látja el 8 órában a mindennapi feladatokat, mely jelenleg is jó állapotban van. Az üszőtelepen, Nyírmadán pedig 6,5 órában egy duplacsigás Premium Duo 13 köbméteres. Vámosorosziban 9, Nyírmadán 10 mix készül naponta. A takarmányos kollégák teljes mértékben elégedettek a gépek munkájával: egyszerű kezelhetőség, gyors munkavégzés, alacsony karbantartási igény.

Sarudon a Multiton Kft. 640-es tehenészetében 2009 óta használnak SILOKING takarmánykeverő kiosztó kocsit. A 12 köbméteres duplacsigás gép napi 8 órát dolgozik és a 8 óra alatt 24 keverést készít. Hegedűs Csaba telepvezető már előtte is ismerte a SILOKING gépeket. Tudta, hogy képes a pontos, homogén mix elkészítésére, hogy alacsony a karbantartási igénye, egyszerű a működése. Gyors és mindenféleképpen vertikális kiosztó kocsit szerettek volna, ezért is döntöttek a SILOKING mellett. Jelenleg már a 3. SILOKING gépet használják, amit 2017 decemberében üzemeltünk be. A lecserélt gépek értékesítésre kerültek és az új tulajdonosok azóta is használják.

TANÁCSADÁS
Ha vásárlás vagy bérlés előtt áll keresse kollégáinkat, hogy egy telepfelmérés után az ön telepi adottságainak leginkább megfelelő gépet tudjuk ajánlani. Az etetőkocsi mérete függ az állatlét-számtól, a takarmányozási csoportok (receptúrák) számától, a bejáratok méretétől, az istállók, etetőutak, takarmány előkészítők, silóterek, közlekedési utak méretétől és a mozgási nyomvonalától, valamint a kiszolgálógépek műszaki paramétereitől. 

Kontér Barnabás
szaktanácsadó

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott

A takarmánygyártó cégek egyre szerteágazóbbá váló kihívásokkal állnak szemben. Egyfelől fenntartható, gazdaságos tejtermelésre van szükség, másfelől viszont kérdéses, hogyan lehet hasznosítani a legújabb takarmányozási kísérletek eredményeit,

A Sano az Ön társa a korszerű takarmányozással kapcsolatos egészséges gyarapodásban. Együtt állunk alapvető és mélyreható mezőgazdasági változások előtt. A Sano a gazdálkodóknak, kereskedőknek, állatorvosoknak és partnereknek egész 40 éves