A csomagtartóból az egész világba

A Sano vállalat története

Luftaufnahme Grafenwald

A Sano története 1976-ban veszi kezdetét, a „Sano-Milch”-nek (Sano-tej) Grafenwald községben (Alsó-Bajorország) való megalapításával. A Sano-Milch fő tevékenysége ebben az időben a tejpótlók forgalmazása volt, a későbbiekben ásványi takarmánykiegészítők bővítették a termékkészletet. Nem volt ritka abban az időben a termékeket közvetlen a csomagtartóból értékesíteni.

A saját üzem létesítésének alapkövét a cégalapítók 1979-ben fektették le, amikor megépítették az első raktárépületet. A Sano magas minőség iránti igénye már akkor is erős alapokon nyugodott. Így elhatározásra került, hogy 1981-ben saját termelő üzemet építsenek fel. Az egyedüli üzletvezetést Edeltraud és Bernhard Waldinger vették át.

Alsó-Bajorországból Európába

Az újraegyesüléssel és a határok megnyitásával 1990-ben a keleti piacok feltárása is kezdetét vette. A Waldinger család az 1996-os Grafenwald-i pusztító tűzvészt követően a elsőként a gyárat építette fel fél éven belül teljesen újból. 1999-ben a Sano egy második termelési egységet létesített Lengyelországban. 2003-ban, amikor Richard Waldinger, Edeltraud és Bernhard Waldinger fia, mint ügyvezető csatlakozott a vállalathoz, a nemzetközi terjeszkedés hulláma tovaterjedt. Ebben az évben épült fel a harmadik gyártótelep Popovaca-ban, Horvátországban és az iroda- és raktárépületek Aleksandrovac-ban, Boszniában. Két évre rá, 2005-ben megnyílt a Sano gyártó üzeme Novi Sad-ban, Szerbiában. Az ötödik Sano gyártótelep Csémen, Magyarországon alakult meg 2007-ben. A Sano a mezőgazdaságot átölelő, egységes növekedést képviseli. Ennél fogva 2008-ban a Sano Lengyelországban beruházott egy gabona-feldolgozó üzembe, valamint a Grafenwald-i telephelyen új gyártóegységekbe. A Lengyelországi Sano Agrárintézettel a vállalat 2009-ben egy saját kutató- és fejlesztési intézet alapjait fektette le. A Sano ebben a referencia üzemben – Európa egyik vezető tejelőtehén üzeme – fejleszti és próbálja ki új termék- és takarmányozási koncepcióit.

Idehaza Alsó-Bajorországban, otthon az egész világban

Több mint 40 éves hagyományokkal és históriával a Sano egy regionális forgalmazóból fejlődött az ásványi takarmányok, tejpótlók és speciális termékek területén a korszerű takarmányozás globális nagy márkájává. 2009-ben nyílt meg az első, Európán kívüli értékesítési telephely Kínában. Egy évre rá épült fel Yangling-ben, Kínában a saját gyártótelep. Ezt követték a Quito-i, Ekvador értékesítési telephely (2011), a Bionat-Sano vállalkozás megalapítása Mexikóban (2012), a gyártóegység újraépítése Dél-Afrikában (2013) és a Chilei értékesítési telephely megalapítása (2015).

Nyolc gyártóteleppel, töb mint 35 értékesítési társasággal és országos képviseletekkel és több mint 700 munkatárssal világszerte a Sano célja az állatok egészséges takarmányozása és ezen keresztül az emberek egészséges táplálása. Ezért a Sano képviseli az egészséges fejlődést, minden istállóban, világszerte.

Sano Unternehmensgeschichte Zeitstrahl

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország