csütörtök, 7. május 2020
Hirek

Sano Magazin 2020/1

A 2020-as magazinból megismerhet egy sokoldalú csodaszert, az Acidosan-t, melyet szarvasmarhák, sertések és baromfik takarmányozási koncepciójába is hatékonyan be lehet illeszteni. Hangzatos szakmai leírás helyett ezúttal néhány partnerünket kértük meg, hogy mondják el tapasztalataikat a tej és a víz savanyítására szolgáló termékről.

A Sano kb. 20 éves tapasztalattal takarmányoz fejőrobotos üzemeket, jellemzően Németországban. Sokat dolgoztunk azon, hogy magyarországi üzemen keresztül is bemutatkozhassunk. Az Aranykocsi Zrt.-től megkaptuk a bizalmat és lehetőséget. A kihívással teli feladatokról és az elért eredményekről olvashat kapcsolódó cikkünkben.

Nyáron nagy jelentősége van a kation-anion egyensúlynak tejelő teheneknél. A cikkből megtudhatja, hogy érdemes az adag DCAB értékét beállítani a magasabb tejtermelés érdelében.

A Sano Magazin előző számában írtunk az ellési bénulás előfordulásáról, kialakulásáról, lefolyásáról és vizsgálatáról írtam. Továbbá szó volt az ellés idején prevencióként alkalmazható készítményekről, drencs vagy fitneszitalokról, és bóluszokról. A cikk 2. részében szó lesz az ellési bénulás megelőzéséről a szárazonálló időszakban, illetve mire kell odafigyelni a takarmányozás során.

Három évvel ezelőtt számoltunk be először a Bezenyei Mezőgazdasági Szövetkezetben végbement változásokról: a tejelő állományt marhahízlalás váltotta fel. Akkor az első lépések megtételét, kezdeti tapasztalatokat mutattuk be. A mostani cikkben viszont már több év eredményét, tapasztalatait összegeztük.

A sertés genetikák rendkívül gyorsan fejlődnek, amivel a takarmányozásának is lépést kell tartana. Folyamatosan nő az alomszám, de csökken az egy malacra jutó választási súly. A Susan Multivital erre a problémára nyújt megoldást. A termék pozitív hatásai mellett megismerheti több hazai üzem tapasztalatait, illetve példareceptúrákat is mutatunk.

Bemutatjuk sikeres sertéstenyésztő partnereink történetét. Fekete Józseffel és ifj. Hevesi Istvánnal beszélgettünk az eddigi eredményeikről és jövőbeni terveikről.

Végül olvashat egy tojástermelő vállalkozásról, ahol a korábbi termelési és minőségi problémákra nyújtott megoldást a BigEgg premix.

Az új Sano Magazint keresse szaktanácsadójánál vagy tekintse meg online az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://bit.ly/3b8py6J

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország