Sano silózási koncepció

Minden felhasználási területre a megfelelő silózóanyagot

Minél jobb az alaptakarmány silózása, annál jobb a takarmányozási értéke. A jobb takarmányozási érték számos előny nyújt a gazda számára az állategészségügyben és termelési adatokban. A silózó anyagok hatékony segítők a legjobb szilázsminőség elérésében.

Miért hívják a Sano silózó anyagot Labacsil®-nak?
A Sano minden silózóterméke a Labacsil® termékcsoportba tartozik. A Labacsil® név a laktobacillus – magyarul tejsavbaktérium névből származik és ezzel definiálja a Sano silózótermék egyik legfontosabb alkotóját.

Fűszilázs, kukoricaszilázs kis vagy nagy bekeverési mennyiség – a Sano minden üzem részére a megfelelő terméket kínálja új koncepciójával.

Jó tömegtakarmány - jobb abraktakarmány 
Mit jelent a silózó anyag alkalmazása? E fontos előnyöket kapja Ön a Sano silózó termékeivel optimalizált szilázsok esetében: 

  • A csúcsteljesítményű tehenek kevesebb abraktakarmányt igényelnek ahhoz, hogy szükségleteiknek megfelelően takarmányozzuk őket. 
  • Költségeket takarítunk meg. 
  • A bendő túlsavasodásának (acidózis) veszélye az extrém mennyiségű abraktakarmány etetése révén csaknem teljesen kizárható. 
  • A ketózis (alacsony energiaellátás) veszélye a jó tömegtakarmánnyal szintén jelentősen lecsökken.

Labacsil®
A fűféléket általában nehezebb silózni, mivel fehérjetartalmuk magasabb és ezáltal nagyobb a pufferkapacitásuk. Ezért fontos, hogy növeljük a tejsavtermelő baktériumok számát.

A Sano Labacsil® elnevezésű silózó terméke speciálisan a fűfélékhez készült. A homofermentatív tejsavbaktériumok öt különböző törzséből álló Labacsil savas közegben gyorsan csökkenti a pH-értéket. Az erjedéskárosítókat ezáltal gyorsan lecsökkentjük és mérsékeljük a veszteséget.

Labacsil Stabil®
A kukoricaszilázs tápanyagokban gazdag tömegtakarmány és a szarvasmarha takarmányában egy stabil alkotó – növekvő tendenciával. A szecskázott kukorica nagyon jól silózható. A magas, akár 30% fölötti keményítőtartalom azonban a siló megbontása után gyakran vezet utómelegedéshez. Előny: A Labacsil Stabil® - akár kis vízmennyiségben is adagolható 100-1000 ml/t friss tömeg. 

A benne található heterofermentatív tejsavbaktériumok a tejsav mellett esetsavat is termelnek az élesztőgombák visszaszorítása és a stabilitás meghosszabbítása érdekében aerob körülmények között is. Az ecetsav idővel tejsavvá alakul. Ezért kell a Labacsil Stabil®-lal kezelt szilázst etetés előtt 8 héttel zárva tartani. 

A Labacsil Stabil® –t 2-es kategóriájú DLG-minősítéssel – az aerob stabilitás javítása - tüntették ki. 

Egy 100 g-os tasak Labacsil Stabil® –al 200 t szilázs kezelhető, 0,5 g/t friss silózandó anyaghoz. 

Labacsil Duo®
A Labacsil Duo® homofermentatív tejsavbaktériumok és tartósító kiegészítő savak kombinációja. A két összetevő kapcsolata a Labacsil Duo®-ban hatékonyan védi az Ön szilázsát a tápanyagveszteségtől, a takarmány romlástól, penész-, alkohol- és toxinképződéstől. 

A tejsavbaktériumok Labacsil Duo®-ban csúcsteljesítményű baktériumok. Speciálisan a szilázsok javítására fejlesztették ki. 

A Labacsil Duo® savkomponense segít a káros baktériumok, penész- és élesztőgombák biztos elpusztításában. A Labacsil® savtartalma nem agresszív és nem korrozív. 

Az Ön közvetlen kapcsolata hozzánk

Sano Modern Takarmányozás Kft.
Csorba Zsolt
+36 34 556 - 700
+36 34 556 - 710
Külterület 069/6. hrsz.
Csém
2949
Magyarország

További tartalom

A takarmánygyártó cégek egyre szerteágazóbbá váló kihívásokkal állnak szemben. Egyfelől fenntartható, gazdaságos tejtermelésre van szükség, másfelől viszont kérdéses, hogyan lehet hasznosítani a legújabb takarmányozási kísérletek eredményeit,

niojio

Egészséges, hatékony és innovációs erővel teli – ezek a jelszavak jellemzik termékeinket.A Sano termékei garantálják vevőinknek a nagy teljesítményű, kiváló minőségű, gazdag beltartalmi értékű, egyedi takarmányozási koncepciókba ágyazott

A Sano az Ön társa a korszerű takarmányozással kapcsolatos egészséges gyarapodásban. Együtt állunk alapvető és mélyreható mezőgazdasági változások előtt. A Sano a gazdálkodóknak, kereskedőknek, állatorvosoknak és partnereknek egész 40 éves