Sano silózási koncepció
Minden felhasználási területre a megfelelő silózóanyagot
Minél jobb az alaptakarmány silózása, annál jobb a takarmányozási értéke. A jobb takarmányozási érték számos előny nyújt a gazda számára az állategészségügyben és termelési adatokban. A silózó anyagok hatékony segítők a legjobb szilázsminőség elérésében.
Miért hívják a Sano silózó anyagot Labacsil®-nak?
A Sano minden silózóterméke a Labacsil® termékcsoportba tartozik. A Labacsil® név a laktobacillus – magyarul tejsavbaktérium névből származik és ezzel definiálja a Sano silózótermék egyik legfontosabb alkotóját.
Fűszilázs, kukoricaszilázs kis vagy nagy bekeverési mennyiség – a Sano minden üzem részére a megfelelő terméket kínálja új koncepciójával.
Jó tömegtakarmány - jobb abraktakarmány
Mit jelent a silózó anyag alkalmazása? E fontos előnyöket kapja Ön a Sano silózó termékeivel optimalizált szilázsok esetében:
- A csúcsteljesítményű tehenek kevesebb abraktakarmányt igényelnek ahhoz, hogy szükségleteiknek megfelelően takarmányozzuk őket.
- Költségeket takarítunk meg.
- A bendő túlsavasodásának (acidózis) veszélye az extrém mennyiségű abraktakarmány etetése révén csaknem teljesen kizárható.
- A ketózis (alacsony energiaellátás) veszélye a jó tömegtakarmánnyal szintén jelentősen lecsökken.
Labacsil®
A fűféléket általában nehezebb silózni, mivel fehérjetartalmuk magasabb és ezáltal nagyobb a pufferkapacitásuk. Ezért fontos, hogy növeljük a tejsavtermelő baktériumok számát.
A Sano Labacsil® elnevezésű silózó terméke speciálisan a fűfélékhez készült. A homofermentatív tejsavbaktériumok öt különböző törzséből álló Labacsil savas közegben gyorsan csökkenti a pH-értéket. Az erjedéskárosítókat ezáltal gyorsan lecsökkentjük és mérsékeljük a veszteséget.
Labacsil Stabil®
A kukoricaszilázs tápanyagokban gazdag tömegtakarmány és a szarvasmarha takarmányában egy stabil alkotó – növekvő tendenciával. A szecskázott kukorica nagyon jól silózható. A magas, akár 30% fölötti keményítőtartalom azonban a siló megbontása után gyakran vezet utómelegedéshez. Előny: A Labacsil Stabil® - akár kis vízmennyiségben is adagolható 100-1000 ml/t friss tömeg.
A benne található heterofermentatív tejsavbaktériumok a tejsav mellett esetsavat is termelnek az élesztőgombák visszaszorítása és a stabilitás meghosszabbítása érdekében aerob körülmények között is. Az ecetsav idővel tejsavvá alakul. Ezért kell a Labacsil Stabil®-lal kezelt szilázst etetés előtt 8 héttel zárva tartani.
A Labacsil Stabil® –t 2-es kategóriájú DLG-minősítéssel – az aerob stabilitás javítása - tüntették ki.
Egy 100 g-os tasak Labacsil Stabil® –al 200 t szilázs kezelhető, 0,5 g/t friss silózandó anyaghoz.
Labacsil Duo®
A Labacsil Duo® homofermentatív tejsavbaktériumok és tartósító kiegészítő savak kombinációja. A két összetevő kapcsolata a Labacsil Duo®-ban hatékonyan védi az Ön szilázsát a tápanyagveszteségtől, a takarmány romlástól, penész-, alkohol- és toxinképződéstől.
A tejsavbaktériumok Labacsil Duo®-ban csúcsteljesítményű baktériumok. Speciálisan a szilázsok javítására fejlesztették ki.
A Labacsil Duo® savkomponense segít a káros baktériumok, penész- és élesztőgombák biztos elpusztításában. A Labacsil® savtartalma nem agresszív és nem korrozív.